Oppassen voor nieuw virus via Facebook Messenger

Terug oppassen voor nieuw virus via Facebook Messenger. Toch geklikt? Volg dan onmiddellijk onze raad!

Er circuleert opnieuw een virus op Messenger (de populaire berichtenapplicatie van Facebook).  Je hebt ongetwijfeld al talloze klachten op sociale media gelezen of waarschuwingen op het profiel van je vrienden.

Waar moet je voor opletten?  Wel, je lijkt een video van jezelf toegestuurd te krijgen van een Facebook-vriend, maar als je op de link klikt raakt je pc of smartphone besmet met een virus.

Hoe herken je het bericht?  Twee verbaasde emoticons, je naam en vervolgens een YouTube-link. Voldoende om je nieuwsgierigheid te wekken.  Wie echter op de link klikt installeert zonder het te weten het virus op zijn pc of smartphone.

Wat kan je eraan doen? Voorkomen is beter dan genezen, dus in de eerste plaats niet op de link klikken 😉  Heb je toch geklikt? Probeer dan volgende stappen te volgen… Ga naar het overzicht van geïnstalleerde browser plug-ins. Plug-ins die je niet kent verwijder je best.  Kijk dan bij het app-overzicht van Facebook (terug te vinden onder “Apps, websites en plug-ins”) en verwijder of schakel apps uit die je niet kent.  Als laatste stap wijzig je best je Facebook wachtwoord.  Gebruik je het wachtwoord nog voor andere toegangen (bijvoorbeeld gmail of outlook), wijzig dan ook daar het wachtwoord.

Vergeet niet om ook je vrienden te waarschuwen, mogelijk zijn de berichten ook namens jou doorgestuurd.

Scroll naar boven