Apple verhelpt iOS-bug die iPhones laat crashen met een bericht

Apple belooft binnenkort de nieuwe iOS-bug die iPhones met een enkel bericht laat crashen te verhelpen met een update. Die update komt nog uit voor de release van iOS 11.3 dit voorjaar. De bug werd eerder deze week ontdekt en zorgt ervoor dat iPhones vastlopen en apps zoals Berichten, Messenger en WhatsApp ontoegankelijk worden.

Terwijl iOS 11.3 de bug al oplost, plant Apple om binnenkort een kleine iOS 11-update uit te brengen die de crashes oplost voor de release van iOS 11.3 deze lente. Dat betekent dat Apple iOS 11.2.6 of een dergelijke update binnenkort beschikbaar is. Alle huidige bètaversies van iOS lossen het probleem voorlopig ook op.

De bug zorgt ervoor dat een enkel berichtje met een Indisch karakterteken iPhones laat crashen en berichtenapplicaties ontoegankelijk worden voor gebruikers. Naast problemen op iPhones, veroorzaakt de bug ook gelijkaardige hinder in Safari en de ingebouwde Berichten-app op macOS en de Apple Watch.

Het is niet de eerste keer dat Apple problemen ondervindt met iOS-bugs die iPhones crashen. Vorige maand liet een enkele link iPhones vastlopen, maar Apple loste dat probleem op met de release van iOS 11.2.5. Ook in 2015 en 2016 veroorzaakte een kleine reeks tekst en een 5 seconden durende video problemen op iPhones.

Apple focust voorlopig op het verbeteren van de stabiliteit van iOS en zal amper nieuwe features toevoegen in iOS 12, dat later dit jaar verschijnt.

 

Bron: TechPulse.be / Pieter-Jan Claes

Scroll naar boven